Discutii aprinse pe subiectul achizitiilor de ambulante. Premierul intervine

Ministrul Sănătăţii şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă s-au contrat pe subiectul achiziţiilor de ambulanţe pentru SMURD după ce Florian Bodog a anunţat că trebuie semnat un nou protocol, licitaţia începută de IGSU nemaifiind valabilă.

Arafat transmite că este vorba de o întârziere de cel puţin o lună, două până se va semna acordul cadru, timp în care salvatorii vor sta tot fără dotările necesare. In opinia sa, primele ambulanţe nu vor exista nici măcar pe la jumătatea anului viitor.

Premierul Sorin Grindeanu a reacționat și spune că a discutat deja cu cei doi și va continua dialogul cu ei și săptămâna viitoare.
”Situația achiziției de ambulanțe este în atenția mea și a echipei mele. Am avut discuții, în ultimele săptămâni, cu doamna ministru Carmen Dan, cu domnul ministru Bodog și cu domnul secretar de stat Arafat. Săptămâna viitoare, imediat ce domnul Arafat revine în țară, mă voi întâlni cu toți trei, pentru a clarifica problema. Important e ca pacienții români să beneficieze cât mai rapid de servicii moderne de ambulanță”, a scris premierul Sorin Grindeanu, duminică, pe pagina sa de Facebook.

Distribuie informația
Alte știri