Dispar depozitele de deșeuri. De la anul

Presedintele Consiliului Judetean Bihor, Pasztor Sandor, a anuntat azi, 26 august, ca sistemul integrat de management al deseurilor va deveni functional la inceputul anului viitor. Aceste asigurari le da dupa receptionarea lucrarilor derulate pentru construirea Statiei de tratare mecano-biologica Oradea, statia fiind parte a proiectului, a carui valoare totala se ridica la 199.895.470 lei fara TVA.(POS MEDIU).

Staţia de tratare mecano-biologica are ca obiectiv reducerea la depozitare a cantităţilor de deşeuri biodegradabile. Valoarea contractului este de 27 milioane lei fără TVA si a prevazut construirea unei hale de primire şi pretratare, o zona de biostabilizare, un şopron de maturare, alimentarea cu apă, dotări cu echipamente şi contruirea clădirii administrative.

Noua facilitate este parte a unui proiect de care vor beneficia aproape 500.000 de locuitori din judeţul Bihor, ai căror reprezentanţi, în baza deciziilor a 101 consilii locale, au adunat unităţile-administrativ teritoriale din judeţ într-o singură asociaţie. Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect Bihor, va asigura, după implementare, funcţionarea sistemului de management integrat al deşeurilor. Prin implementarea acestuia nu vor mai exista depozite de deşeuri în judeţul Bihor, deşeurile colectate din toate cele 101 unităţi administrativ-teritoriale urmând să fie duse întâi în şase zone unde vor funcţiona staţii de transfer, iar de aici vor fi transportate la Oradea.

Pasztor Sandor a declarat ca „ A venit momentul ca Bihorul sa dispuna de unul dintre cele mai moderne facilitati pentru managementul integrat al deseurilor din aceasta parte a Europei, sunt foarte mandru de acest fapt”

Distribuie informația
Alte știri