Dispar pensiile speciale anul acesta? Răspunsul ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene

foto: facebook BolosIoanMarcel

Marcel Boloș a vorbit marți seara, la Digi24, despre jaloanele din PNRR care privesc pensiile.speciale. Întrebat dacă vor dispărea pensiile speciale în acest an, ministrul a răspuns că în perioada următoare discuția aceasta o să aibă loc în Coaliție și se va lua o decizie în acest sens.

Pentru acest jalon este inevitabil. Noi trebuie să punem pe masă jalonul în forma în care îl avem. Și avem mandat din partea Coaliției și a Guvernului pentru acest tip de jalon”, a explicat Marcel Boloș

Despre acest subiect, ministrul a tot vorbit in ultimele zile. Săptămâna trecută, oficialul guvernamental fusese întrebat dacă Guvernul are vreun răspuns de la Comisia Europeană legat de pensiile militare, în ce măsură s-ar încadra acestea la pensii speciale și care este interpretarea Comisiei Europene.

„În momentul de față nu s-a pus în discuție acest jalon decât în spațiul public, deci nu avea ce răspuns să ne ofere CE și cum am spus termenul până la care suntem obligați să avem un punct de vedere este 31 decembrie 2022. Avem acest termen pe care îl vom respecta pentru că trebuie să avem o poziție vis a vis de acest jalon fie că este albă fie că este neagră.”, a declarat Marcel Boloș.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri