Dispute echilibrate și spectacol la Cupa Tengo de la Salonta

Sportivi din trei țări (România, Ungaria și Slovacia), reprezentând 10 cluburi și 9 orașe au participat la turneul de futnet (tenis cu piciorul) de la Salonta organizat de clubul Tengo din localitate. A fost un adevărat maraton sportiv, partidele disputându-se pe durata a două zile, sâmbătă și duminică, la cele două săli de sport din municipiul bihorean. La eveniment a fost prezent și Sorin Bogdan, președintețe Asociației Futnet România.

Al doilea turneu al anului (prima a avut loc la Șimleul Silvaniei) a oferit dueluri spectaculoase la fileu, având ca protagoniste nu doar fomațiile deja consacrate (Tengo Salonta, Victory și JSF Cluj-Napoca, SK Laborec Humenne, Százhalombatta), ci și echipe nou venite în familia futnetului românesc, cum ar fi Simex Șimleul Silvaniei, Junii Satu Mare, Rechinii Tehnici Câmpulung Moldovenesc ori băieții din Oradea și Zalău.

Salontanii au mizat și pe componenții echipei de juniori, dar și pe echipa de dublu feminin, formată din Mădălina Istrate și Andreea Neag, care a jucat împotriva băieților, beneficiind de regula de la feminin (două căderi). Gazdele au pătruns în toate cele patru semifinale, ba mai mult, la dublu, finala a fost o afacere in familie între Tengo 1 și 2. Tinerețea a învins experiența, perechea Nagy Darius-Alex Sorean impunându-se în două seturi strânse (13-11 și 11-9) și extrem de spectaculoase în fața experimentaților Georgel Bobiș și Vasile Sorean juniori. Alex și-a trecut în cont dubla prin victoria de la simplu (2-0 în fața slovacului Marek Hulin), în timp ce la triplu au câștigat componenții formației Laborec Humenne, la capătul a două seturi viu disputate și spectaculoase în fața localnicilor de la Tengo. Podiumul a mai fost completat cu echipa maghiară Batta Futnet (locul 3 la siplu) și JSF Cluj Napoca (locul 3 la triplu).

Distribuie informația
Alte știri