Diversitate și tipuri existente – cum să alegi corect un pieptene potrivit?

Nu este un secret faptul că un pieptene selectat corespunzător este garanția unui păr sănătos, fără fragilitate și vârfuri despicate. Frumusețea părului nu depinde doar de îngrijirea adecvată sau de protecția firelor împotriva influențelor nocive ale factorilor externi.

Conform recomandărilor stiliștilor și trichologilor, fiecare femeie ar trebui să dețină cel puțin trei accesorii:

-un pieptene pentru aranjarea temeinică a firelor;

-perie rotundă cu acțiune delicată; 

-pieptene pentru masaj, ce stimulează fluxul sanguin în zona rădăcinii.

Mai mult, pentru a alege opțiunea ideală, trebuie să ținem cont și de materia primă a produsului, scopul și rezultatul dorit. 

Cum să alegi un pieptene potrivit? 

Cu câteva secole în urmă, în arsenalul femeilor existau doar piepteni obișnuiți, cu funcție de îngrijire, cât și decorativă. Acum, pe piață există o selecție largă de produse în diverse forme, culori și mărimi https://makeup.ro/categorys/340645/. Cu toate acestea, accesoriul trebuie selectat în dependență de structura firului de păr și de lungime.

De asemenea, trebuie specificat faptul că pieptenele nu trebuie să aibă margini ascuțite, care pot deteriora scalpul. Dinții lustruiți sunt, de asemenea, contraindicați, deoarece pot rupe părul. 

Tipuri de piepteni 

Pentru a face o alegere corectă, trebuie să analizăm toate opțiunile posibile:

  • Pieptene clasic 

Este perfect pentru aranjarea și netezirea tuturor tipurilor de păr. Există mai multe opțiuni – cu peri naturali, artificiali și în combinație. Dacă aveți, de exemplu, părul subțire și fragil, cel mai bine este să-l alegeți pe cel cu peri naturali, iar dacă este gros,  optați pentru cel cu peri combinați.

  • Pieptene pentru  masaj 

Poate fi  recunoscut ușor prin baza sa largă, cu mâner flexibil. Cel mai adesea,  este format din plastic sau lemn, iar suprafața cu dinți este ovală sau dreptunghiulară cu colțuri rotunjite. Acest pieptene este potrivit pentru toate lungimile de păr. Principalul său avantaj este că îmbunătățește circulația sângelui la nivelul scalpului  și accelerează astfel creșterea părului. 

  • Compact 

În prezent această versiune fără mâner și suprafață cu dinți fini din plastic este cea mai populară în rândul femeilor. Un asemenea pieptene masează perfect scalpul și este potrivit atât pentru părul subțire, cât și gros.

  • Brushing

Are o formă cilindrică cu dinți de-a lungul întregii raze și un mâner comod. Acest tip de pieptene poate fi realizat din lemn, plastic sau metal. Periajul este multifuncțional, deoarece nu doar îți poate pieptăna părul, ci și creează volum în timp ce folosești un uscător de păr. 

  • Perie 

Acest pieptene este potrivit pentru femeile cu păr lung și gros, deoarece este capabil să faciliteze procesul de îngrijire și aranjare. Nu dăunează părului sau scalpului și, de asemenea, poate fi folosit pe șuvițele umede.

În plus, pe lângă formă, este necesar, de asemenea, să  atragem o atenție specială și materialului din care este fabricat pieptenele:

  • Pieptene din lemn

Stiliștii susțin că acest material este cel mai benefic pentru sănătatea părului. În primul rând, conferă strălucire buclelor iar, în al doilea rând, protejează împotriva efectului static. Însă avantajul său principal este că nu deteriorează firele și nu provoacă apariția vârfurilor despicate.  

  • Pieptene din plastic 

Plasticul este extrem de popular datorită costului său redus. În plus, menține și igiena accesoriului pentru o perioadă îndelungată. Cu toate acestea, plasticul poate deteriora structura firului de păr.

  • Pieptene din Metal 

Cele mai rezistente accesorii care pot dura până la zeci de ani, însă pot afecta cu ușurință scalpul. 

Alegerea îți  aparține – ai grijă de tine și sănătatea părului tău!

Distribuie informația
Alte știri