DN 76 Oradea-Beius, impanzit de radare. Peste 500 de soferi au fost amendati in doua zile

 În intervalul 2 – 4 februarie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

În zilele de 2, respectiv 4 februarie a.c., în intervalul orar 09.30 – 16.00, acțiunile desfășurate în trafic de polițiștii bihoreni s-au concentrat pe sectorul de drum D.N. 76, pe relația Oradea – Beiuș. Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză. În acțiunile respective au fost angrenați polițiști rutieri din cadrul  Biroului Drumuri Naţionale şi Europene, Biroului Rutier Oradea, Poliției Stațiune Băile Felix, Biroului Rutier Marghita, Biroului Rutier Aleşd, Biroul Rutier Beiuş, de la Secţia nr.10 de Poliție Rurală Ştei.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic la sfârșit de săptămână, au fost aplicate 549  de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 196.805 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 34 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute 12 certificate de înmatriculare, au fost constatate nouă infracţiuni şi 10 tamponări.

434 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 31 de pietoni au fost sancționați pentru traversări neregulamentare, 31 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 14 pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, cinci pentru conducere sub influența alcoolului, iar 34 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Distribuie informația
Alte știri