DNA Oradea l-a trimis in judecata pe primul dintre doctorii care aprobau pensionari pe spaga

Ovidiu Plesa e acuzat de procurori ca a luat mita de la 235 de persoane, iar asistenta sa Monica Teodora Ignat va raspunde la Tribunal pentru acuzatiile de complicitate si luare de mită, în formă continuată. In doar o luna si o saptamana, medicul specialist în cadrul Serviciului de Expertiză Medicală al Casei Județene de Pensii Bihor, a primit de la pacienti, in total, aproape 56 de mii de lei și alte foloase care nu i se cuveneau. De regulă, banii erau lasati in dosarul medical, printre acte, dar au fost cazuri în care au fost puși pe birou ori predați direct doctorului. In schimb, medicul aproba încadrarea într-un grad de invaliditate ori prelungirea concediului medical peste 90 de zile.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor iar bunurile celor doi raman sechestrate.

DNA va continua cercetarile si in cazul altor 4 medici si 4 asistente de la Comisia de expertiză de la Casa de Pensii Bihor.

Distribuie informația

Sogema face angajări. Se caută muncitori calificați și necalificați pentru croit, călcat, cusut cu mașina și cusut manual. Informații suplimentare la numerele de telefon: 0359412081 și 0773964846

Alte știri