Doar 30 de persoane vor avea voie să participe la înmormântarea prințului Philip

Foto: express.co.uk

Palatul Buckingham a anunțat sâmbătă că înmormântarea Prințului Philip va avea loc în data de 17 aprilie, la Castelul Windsor.

Doar 30 de persoane vor avea voie să participe la înmormântarea prințului Philip ca urmare a restricțiilor dure impuse în contextul pandemiei. Și în timp ce membri apropiați ai familiei vor fi prezenți, strănepoții Reginei ar putea rămâne acasă în timpul ceremoniei, transmite The Sun.

Boris Johnson nu va participa la slujbă pentru a permite unui alt membru al familiei să meargă în locul său.

Odată cu anunțul privind înmormântarea, un purtător de cuvânt al Palatului a anunțat că Prințul Harry se va întoarce din Statele Unite, unde locuiește în prezent, pentru a lua parte la înmormântarea bunicului său.

Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi figură marcantă a familiei regale britanice, a încetat din viaţă vineri, la vârsta de 99 de an.

Decesul a survenit la trei săptămâni după ce a fost internat timp de lună în spital pentru o infecţie şi apoi o problemă cardiacă. După externare, prinţul Philip a revenit la castelul Windsor, situat la vest de Londra, unde şi-a petrecut perioada de izolare alături de soţia sa în vârstă de 94 de ani.

Distribuie informația
Alte știri