„Doctor fără voie”, la Sinagoga Sion! Intrarea va fi liberă

Trupa TincART va prezenta duminică, 13 noiembrie, de la ora 17.00, la Sinagoga Neologă Sion din Oradea, piesa de teatru „Doctor fără voie”. Este vorba despre o comedie alertă de moravuri și năravuri, un text clasic, scris de marele Moliere, în anul 1666,  derivat din commedia dell’arte, al cărui subiect este valabil și astăzi: impostura.

Personajul principal este un pădurar, Sganarelle, care, fără voia lui, ajunge doctor. Soția tăranului vrea să se răzbune pe el pentru bătăile pe care i le aplică din când în când și îi face o farsă.

Rolul doctorului pădurar Sganarelle este interpretat, într-un mod deosebit, de Ștefan Drăgan, elev în clasa a IX-a la Liceul Teoretic „Nicolae Jiga” Tinca. Alături de el, în rolul Doicii, apare veterana trupei de teatru, care, de 10 ani, este membră activă în TincART, fostă profesoară și directoare a liceului tincan, Carmen Monica Anton.

Alături de ei, apar profesoarele Dorina Negrean, în rolul bogătașului Geronte, și de Ana Condoroș, în rolul mătușii Thibaut.

Elevii care apar în piesa de teatru sunt: Iulia Bogluț, clasa a IX-a, în rolul Martine, soția pădurarului; Briana Blidar, clasa a IX-a, în rolul Lucia; Darius Țărău, clasa a IX-a, în rolul Valere; Denisa Popa, clasa a IX-a, este Edith, Lorena Goron, clasa a XI-a, este vecina pădurarului, iar Maria Frese, tot în clasa a XI-a, debutează în pielea personajelor Perrina și fata mută a bogătașului, Lucinde.

Cel mai tânăr actor din distribuția piesei de teatru este elevul Ionuț Irimie, din clasa a VI-a, care interpretează rolul lui Leandre.

Spectacolul va avea loc duminică, 13 noiembrie, de la ora 17.00, la Sinagoga Neologă Sion, strada Independenței nr. 22, Oradea. Intrarea va fi liberă!

Sursa: crisana.ro

Distribuie informația
Alte știri