Doctor Honoris Causa al Universităţii din Oradea, profesorului Ladislau Gyémant. Comunicat

În data de 10 octombrie 2018, la ora 10.00, Senatul Universităţii din Oradea are onoarea să confere titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii din Oradea, domnului Profesor Ladislau Gyémant în semn de apreciere pentru activitatea ştiinţifică şi didactică de excepţie.

Momentul festiv va avea loc în cadrul ședinței solemne a Senatului, una dintre manifestările prilejuite de împlinirea a 100 de ani de la adoptarea Declaraţiei de la Oradea din 12 octombrie 1918.

Conferirea titlului se face la iniţiativa Departamentului de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene din cadrul Facultăţii de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Științele Comunicării.
0
Cercetătorul și istoricul Ladislau Gyémant s-a născut la Oradea, la 12 septembrie 1947, într-o familie de supravieţuitori ai lagărelor naziste de la Mauthausen şi Auschwitz. A absolvit Liceul Emanuil Gojdu din Oradea, după care a urmat istoria în cadrul Universităţii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. La absolvirea facultăţii, în 1970, ca şef de promoţie pe ţară, a preluat postul de la Institutul de Istorie din Cluj, lucrând sub coordonarea academicianului Ştefan Pascu. Profesorul Ladislau Gyémant a fost unul dintre iniţiatorii Institutului de Studii Iudaice şi Istorie a Evreilor ‘’Dr. Moshe Carmilly’’, fiind ales în 1990 director al acestei instituţii, pe care a condus-o până în 2012, cu rezultate deosebite. Aprecierea activităţii domniei sale s-a făcut de către instituţii ştiinţifice naţionale şi internaţionale.

Birou Comunicare

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri