Doctorul Adrian Maghiar, achitat de acuzaţiile de ucidere din culpă în dosarul de malpraxis. Decizia e definitivă

Judecătorii Curţii de Apel Oradea l-au achitat, joi, pe chirurgul Adrian Maghiar, în dosarul în care, în primă instanţă, medicul a fost condamnat la doi ani de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei. Hotărârea pronunţată acum de Curtea de Apel Oradea este definitivă.

Adrian Maghiar a fost trimis în judecată în 2018, după ce o pacientă de 58 de ani din Marghita, pe care el a operat-o în spitalul privat Pelican, al cărui co-fondator este, a murit.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, femeia a fost internată la Spitalul Pelican în toamna lui 2013, fiind operată de hernie, îngreunată de o ruptură a peretelui abdominal. Anchetatorii au sustinut că medicul nu a respectat standardele obligatorii pentru prevenirea unor complicaţii generate de intervenţie şi nu i-a prescris pacientei antibiotice ori tratament anticoagulant, obligatorii pentru prevenirea infecţiilor ori apariţia unor cheaguri de sânge. Femeia a fost operată laparoscopic pentru o hernie incizională, iar trei săptămâni mai târziu a decedat, la Spitalul Judeţean din Oradea.

Soţul şi fiicele pacientei au acuzat că, post-operatoriu, femeia a fost îngrijită superficial, motiv pentru care plaga din abdomen s-a infectat. Victima a suferit un şoc septic, dar şi o embolie pulmonară, care i-au provocat decesul.

Distribuie informația
Alte știri