Documentarul „Moşteniri Coregrafice: Începuturi”, difuzat online de ONB cu ocazia Zilei Internaţionale a Dansului

Documentarul „Moşteniri Coregrafice: Începuturi”, dedicat explorării evoluţiei artei coregrafice romȃneşti la începuturile ei, va fi transmis online, joi, începând cu ora 19.00, de Opera Naţională Bucureşti cu ocazia Zilei Internaţionale a Dansului.

Filmul va putea fi urmărit pe pagina de Facebook a Operei Naţionale Bucureşti, în link-ul https://www.facebook.com/operanb.ro

Documentarul urmăreşte progresiv evoluţia dansului scenic, încă de la debutul acestei forme artistice la noi, în anii 1900, în perioada celor două războaie mondiale, cu accente savuroase despre romantica şi tumultoasa perioadă interbelică, dar şi în momentul instaurării comunismului.

„Moşteniri coregrafice” este un proiect unic şi original în domeniul artei dansului, care valorificǎ printr-o abordare proaspǎtǎ memoria colectivă a acestei arte, aflată sub forma arhivelor şi a documentelor scrise, apelând la noile tehnologii şi tehnici de dramaturgie. Acesta va avea o abordare serială, cu o dezvoltare progresivă, prin crearea unei serii de episoade ce se doreşte a fi lansată în viitorul apropiat care să acopere întreaga perioadă a evoluţiei dansului, din 1900 până în prezent.

Documentarul a câştigat în 2020 premiul special pentru „cel mai bun film istoric de dans” în cadrul Divulge Dancer’s Film Festival (DF2), Hollywood, California.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri