Doi bărbați au ajuns în arest după ce au furat 4 picturi dintr-o locuintă din Oradea

La 2 decembrie a.c., polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliției Municipiului Oradea au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de doi bărbați, de 42 și 44 de ani, ambii din comuna Șărmășag, județul Sălaj, bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii orădeni îi bănuiesc pe cei doi că, la 14 noiembrie a.c., pe timpul nopţii, ar fi pătruns prin escaladare într-o locuință din municipiul Oradea și ar fi sustras un portmoneu cu acte de identitate, 2.500 de lei și patru picturi în ulei, cauzând un prejudiciu total în valoare totală de 32.500 de lei.

Vineri, 3 decembrie a.c., în urma unei percheziții domiciliare efectuate pe raza municipiului Oradea, polițiștii orădeni au descoperit și ridicat cele patru tablouri sustrase din locuința din Oradea.

Tot vineri, 3 decembrie a.c., cei doi bărbați au fost prezentați Judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea, care a dispus arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile.

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor doi și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.

Distribuie informația
Alte știri