Doi bărbați, bănuiți de furt dintr-o locuință din Oradea, reținuți de polițiști. Unul a fost arestat de magistrați, iar prejudiciul a fost recuperat integral

Miercuri, 28 decembrie a.c., în urma administrării probatoriului, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliției Municipiului Oradea au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, față de un bărbat de 36 de ani, din comuna Tarcea, județul Bihor și față de un altul de 52 de ani, din municipiul Oradea, județul Bihor, bănuiți de comiterea infracțiunilor de furt calificat, respectiv complicitate la furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii orădeni îl bănuiesc pe bărbatul de 36 de ani că, marți, 27 decembrie a.c., în jurul orei 19.15, ar fi profitat de faptul că o orădeancă a lăsat ușa de la intrarea în apartament închisă, dar neasigurată și ar fi pătruns în locuința acesteia, de unde ar fi sustras o poșetă cu diverse documente, carduri bancare, 900 de lei și un telefon mobil, cauzând un prejudiciu total în valoare de aproximativ 5.000 de lei.

Bărbatul de 52 de ani este bănuit de polițiștii orădeni că, pe parcursul comiterii faptei, ar fi asigurat paza, în exteriorul locuinței.

Prejudiciul a fost recuperat integral de polițiștii orădeni și restituit proprietarei.

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliției Municipiului Oradea l-au prezentat pe bărbatul de 36 de ani la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea, cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Polițiștii din cadrul Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză.

Distribuie informația
Alte știri