Doi bărbați bănuiți de repetate furturi din magazine, reținuți de polițiștii orădeni

Marți, 19 iulie a.c., în urma cercetărilor efectuate și administrării probatoriului, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliției Municipiului Oradea au dispus reținerea, pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, față de doi bărbați de 26 și 35 de ani, ambii din municipiul Oradea, județul Bihor, bănuiți de comiterea infracțiunilor de furt, respectiv furt calificat în formă continuată. (9 acte materiale)

Polițiștii orădeni îl bănuiesc pe bărbatul de 35 de ani, că, la 14 februarie a.c., în jurul orei 16.00, în timp ce se afla în incinta unui magazin din municipiul Oradea, ar fi sustras o boxă portabilă și patru căști, cauzând astfel un prejudiciu de aproximativ 971 de lei.

De asemenea, acesta este bănuit că, la 18 februarie a.c., în jurul orei 14.50, în timp ce se afla într-un alt magazin din municipiul Oradea, profitând de neatenția angajaților, ar fi sustras două ceasuri, un breloc și alte accesorii, cauzând un prejudiciu de 168 de lei.

Totodată, bărbatul de 35 de ani este bănuit de polițiștii orădeni că în perioada 16 februarie – 21 aprilie a.c., ar fi sustras din alte trei magazine din Oradea, diverse bunuri alimentare și cosmetice, cauzând astfel un prejudiciu de aproximativ 2.165 de lei.

Polițiștii orădeni îl bănuiesc pe acesta că, la 21 iunie a.c., în jurul orei 14.10, în timp ce se afla într-un alt magazin de pe strada Ogorului din Oradea, ar fi sustras trei camere de supraveghere, cauzând un prejudiciu total în valoare de 1.823 de lei.

De asemenea, acesta este bănuit că, la 24 iunie a.c., în jurul orei 21.40, ar fi sustras dintr-un magazin din Oradea, diverse produse alimentare și cosmetice în valoare de 570 de lei.

Totodată, polițiștii orădeni îl bănuiesc pe acesta că, la 17 iulie a.c., în jurul orei 15.50, împreună cu bărbatul de 26 de ani, ar fi sustras diverse produse alimentare, cauzând un prejudiciu de aproximativ 384 de lei.

Miercuri, 20 iulie a.c., polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliției Municipiului Oradea l-au prezentat pe bărbatul de 35 de ani, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat în formă continuată.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a emis pe numele bărbatului un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.

Alte știri