Doi bihoreni care au pus la cale incendierea în stil mafiot a unui autoturism la Ștei, arestați preventiv

La data de 25 octombrie a.c., în urma administrării probatoriului, în cadrul unui dosar penal, instrumentat sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuș, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, față de un bărbat de 38 de ani, din municipiul Oradea și față de un bărbat de 68 de ani, din comuna Sântandrei, județul Bihor, bănuiți de comiterea infracțiunilor de distrugere prin incendiere, respectiv complicitate la distrugere prin incendiere.

Bărbatul de 38 de ani este bănuit că, la data de 17 octombrie a.c., în jurul orei 01.29, s-ar fi deplasat în localitatea Ștei, județul Bihor, însoțit de bărbatul de 68 de ani, având asupra sa un recipient cu o substanță inflamabilă, pe care ar fi aruncat-o pe un autoturism parcat în spatele unui imobil din localitate, iar apoi ar fi incendiat autoturismul.

De asemenea, flăcările s-au propagat la alte două autoturisme, parcate lângă primul vehicul și la un imobil din proximitate, provocând astfel un prejudiciu estimat, în total, la 150.000 de lei.

Pe parcursul cercetărilor, respectiv la data de 22 octombrie a.c., anchetatorii au efectuat 4 percheziții domiciliare, pe raza municipiului Oradea și pe raza localității Sântandrei, județul Bihor, pentru documentarea și probarea activității infracționale a bănuiților.

La data de 25 octombrie a.c., cei doi bărbați au fost prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuș, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Beiuș cu propunere de arestare preventivă. Instanța a admis propunerea și a emis pe numele celor doi câte un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Activitățile desfășurate în cauză au fost sprijinite de polițiștii din cadrul Poliției orașului Ștei și de cel al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

De asemenea, anchetatorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și al Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Oradea.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuș, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a bănuiților, transmite purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, comisar-șef Alina Fărcuța.

Distribuie informația
Alte știri