Doi bihoreni comandau canabis in Spania, il primeau cu autocarul si apoi il vindeau în Oradea. Ambii sunt arestati după ce unul a fost prins în flagrant

În noaptea de 26/27.01.2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Oradea au dispus reţinerea a doi inculpați, cercetați sub aspectul savârşirii infracţiunilor de trafic internațional de droguri de risc și trafic intern de droguri de risc.

În cauză s-a reținut că, cei doi inculpați au comercializat în repetate rânduri canabis consumatorilor de pe raza județului Oradea.

La data de 26.01.2023, unul dintre inculpați a fost prins în flagrant în timp ce ridica un colet ce conținea 811 grame de canabis, comandat din Spania și trimis prin intermediul unui autocar în România. În urma a 4 percheziţii domiciliare efectuate în cauză a fost descoperită şi ridicată cantitatea de 206 grame de canabis.

În cursul zilei de vineri, judecătorul de drepturi și libertăți a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpați pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Distribuie informația
Alte știri