Doi bihoreni, printre propunerile premierului desemnat pentru Ministerul Educației

Premierul desemnat Ludovic Orban le-a transmis liberalilor, în ședința Biroului executiv al PNL, primele posibile nume de miniștri în noul Guvern. La Educație sunt propuse trei persoane: Monica Anisie, Marilen Pirtea și Florica Cherecheș, au declarat surse din PNL, pentru MEDIAFAX.

Marilen Pirtea este deputat PNL de Timiș dar este bihorean de origine. Are 43 de ani, este rector al Universităţii de Vest din Timişoara, funcție pe care o deține din 2012, și profesor universitar, conducător de doctorat – domeniul Finanţe. În perioada 2008-2012, a fost Decan al Facultăţii de Economie şi de Administrare a Afacerilor și, anterior, prodecan al aceleiași facultăți. CV-ul pe cdep.ro.

Florica Cherecheș este deputat PNL de Bihor și vicepreședinte al Comisiei de învățământ din Camera Deputaților. Se află la al doilea mandat de parlamentar. Până în 2012, timp de 12 ani, a fost director executiv al unui organizații non-guvernamentale din Oradea, iar, în perioada 1999 – 2000, asistent administrativ la o societate comercială de tinichigerie-vopsitorie auto. CV-ul pe cdep.ro.

Distribuie informația
Alte știri