Doi dintre cei mai buni jucători de tenis din toate timpurile, vin pentru prima dată în România

Andre Agassi şi Steffi Graf, doi dintre cei mai mari jucători ai tenisului mondial, vor juca la Sports Festival în cadrul unui demonstrativ de excepţie. Spectacolul de tenis va avea loc în  15 iunie, de la ora 18.00, în BT arena din Cluj- Napoca, în cadrul celei de-a cincea ediţii a festivalului (13-16 iunie 2024).

Agassi şi Graf vor juca în premieră în faţa publicului din România, alături de alţi doi invitaţi speciali care urmează să fie anunţaţi în scurt timp, precizează organizatorii.

”Ne dorim să celebrăm ediţia a cincea a Sports Festival alături de publicul nostru, iubitorii de sport din România. Evenimentul pregătit anul acesta este cel mai mare din portofoliul nostru de până acum. Avem în teren doi jucători care au câştigat 30 de titluri de Grand Slam împreună şi amândoi au stabilit recorduri greu de egalat: Andre Agassi şi Steffi Graf. Această ediţie va fi de neuitat. Am ridicat ştacheta foarte mult, dar publicul din România merită să aibă oportunitatea de a vedea legendele sportului care ne-au făcut să visăm”, a declarat Patrick Ciorcilă, business development şi co-fondator Sports Festival.

Primele 1000 de bilete la meciul demonstrativ de tenis sunt puse în vânzare de luni, 15 ianuarie şi pot fi achiziţionate la preţuri de Early Bird de pe site-ul entertix.ro. Alături de ele, sunt disponibile, tot la preţ redus, 10 bilete VIP.

Andre Agassi, supranumit The Punisher, și-a început cariera de tenismen în anii ‘80 și a devenit cunoscut nu doar pentru abilitățile sale excepționale pe teren, ci și pentru stilul său inconfundabil de joc, caracterizat de un retur de serviciu puternic și un backhand agresiv. Are opt titluri de Grand Slam la activ, incluzând: Australian Open (1995, 2000), Roland Garros (1999), Wimbledon (1992) și US Open (1994, 1999). Agassi este primul jucător care a făcut Golden Slam – adică a câștigat toate Grand Slam-urile și medalia de aur olimpică în același an – precum și singurul om care a câștigat un Super Slam în carieră – toate Grand Slam-urile, plus medalia de aur olimpic și ATP Finals, toate în același an. El a fost primul jucător care a câștigat toate cele patru competiții de simplu pe trei suprafețe diferite (hard, zgură și iarbă) și încă este americanul care a câștigat cel mai recent Openul Francez (1999) și Australian Open (2003). De asemenea, are 17 titluri de master și a făcut parte din echipele câștigătoare ale Cupei Davis în 1990, 1992 și 1995.

Agassi a ajuns pe locul 1 mondial pentru prima dată în 1995, și a revenit pe primul loc în 1999, iar pentru următorii patru ani s-a bucurat de cea mai de succes etapă din cariera sa. În 2006, Andre Agassi s-a retras oficial din tenis, punând capăt unei cariere impresionante. 

Steffi Graf este una dintre cele mai mari și influente jucătoare de tenis din istorie, cu un palmares impresionant acumulat în perioada 1982 și 1999. Cunoscută pentru stilul său agresiv și pentru abilitățile sale deosebite, Graf a câștigat un total de 22 de titluri de Grand Slam, inclusiv fiecare dintre cele patru turnee majore. Ea a realizat „Golden Slam” în 1988, câștigând toate cele patru turnee de Grand Slam și medalia de aur olimpică în același an. Steffi Graf s-a retras din tenis în 1999, după ce a ocupat locul întâi în clasamentul WTA pentru un record de 377 de săptămâni. Steffi Graf continuă să fie implicată în diverse activități caritabile și formează împreună cu Andre Agassi unul dintre cele mai faimoase cupluri din lumea tenisului.

Distribuie informația
Alte știri