Doi oradeni care ar fi tâlhărit un tânăr vietnamez pe Calea Borsului au fost prinsi si arestati

Marți, 27 august a.c., la ora 23.07, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Oradea au fost sesizați în urma unui apel primit de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor prin S.N.U.A.U. 112 că, pe Șoseaua Borșului din municipiul Oradea, doi bărbați care se deplasau cu un autoturism i-au sustras telefonul mobil unui tânăr de 24 de ani, din Vietnam, iar când acesta a încercat să se opună și s-a agățat de portiera din dreapta față a autoturismului, șoferul a demarat, purtându-l aproximativ 150 de metri agățat de mașină, până a căzut.

Polițiștii orădeni s-au deplasat cu operativitate la fața locului și, în urma investigațiilor efectuate și a măsurilor întreprinse, la scurt timp de la comiterea faptei, au reperat autoturismul respectiv pe șoseaua de centură a municipiului Oradea, avariat. La scurt timp, a fost depistat în zonă și conducătorul autoturismului, acesta fiind un bărbat de 26 de ani, din Oradea.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta nu posedă permis de conducere. De asemenea, la solicitarea legală a polițiștilor orădeni, cel în cauză a refuzat să se supună prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au găsit telefonul reclamat sustras în habitaclul autoturimului.

De asemenea, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei au identificat și ocupantul autoturismului ca fiind un bărbat de 26 de ani, tot din Oradea, și acesta fiind condus la sediul Poliției Municipiului Oradea în vederea cercetărilor.

În urma agresiunii, tânărul de 24 de ani, din Vietnam a suferit leziuni care necesită pentru vindecare 10 zile de îngrijiri medicale.

În urma continuării cercetărilor și administrării probatoriului în cauză, miercuri, 28 august a.c., polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea i-au reținut pe cei doi bărbați din Oradea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor. În cursul aceleiași zile, aceștia au fost prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracțiunilor de tâlhărie calificată, conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere și refuzul conducătorului de autovehicul de a se supune prelevării de mostre bilogice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a emis pe numele celor doi orădeni câte un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză.

Distribuie informația
Alte știri