Doi politicieni români promovează educația privind taxele în Europa. Unul e bihoreanul Emilian Pavel

La biblioteca Solvay din Bruxelles, a avut loc lansarea proiectului Taxedu – un proiect european pilot care susține educarea tinerilor europeni cu privire la importanța taxelor și a impozitelor. A fost promovat în Parlamentul European de către europarlamentarul Victor Negrescu – până la preluarea mandatului de ministru, și Emilian Pavel – care va asigura implementarea și extinderea lui din partea Parlamentului European.

Proiectul are rol de a îmbunătăți educația tinerilor europeni cu privire la taxe, dar și de a contribui la reducerea fenomenului de fraudă sau evaziune fiscală pe Batranul Continent.
Acest lucru va ajuta copiii și tinerii de azi să devină cetățeni activi și corecți care se pot îngriji de propriile finanțe și care știu să își facă datoria față de societate.

Lansarea acestui proiect nu putea veni într-o perioadă mai potrivită. Ne aflăm într-un context în care, mai ales în urma unor scandaluri globale precum Panama Papers sau Paradise Papers, Uniunea Europeană își întețește, alături de Statele membre – printre care și România, lupta împotriva indivizilor sau a companiilor care fug de plata taxelor și a impozitelor.

Emilian Pavel recomandă tuturor vizitarea portalului Taxedu la adresa https://europa.eu/taxedu/ . Acesta oferă în primul rând o serie de materiale interactive de e-learning, care se adresează atât copiilor, elevilor, tinerilor, cât și părinților sau profesorilor lor, cei care vor dori să accepte provocarea de a preda acest subiect, în această formă.

Distribuie informația
Alte știri