Doi pompieri bihoreni, mobilizați în misiune la Siret, aflați în timpul liber, au salvat unui tânăr motociclist implicat într-un accident rutier

Plutonier adjutant Faca Petrică și plutonier major Frenț Dan, subofițeri în cadrul Secției de Pompieri Beiuș, sunt mobilizați în județul.Suceava, în perioada 01-06 iulie, alături de alți șapte pompieri bihoreni, în misiunea de sprijinire a refugiaților ucraineni, azi noapte, la ora 00.00, încheind prima tură de serviciu în Vama Siret.

Sâmbătă dimineața, cei doi se aflau în Rădăuți, pe terasa pensiunii la care sunt cazați, când, la cca. 200 de metri distanță, s-a produs un accident în care a fost implicat un motociclist.
Deplasându-se de urgență, la locul accidentului, cei doi pompieri bihoreni au procedat rapid la evaluarea victimei care agoniza pe șosea, la oprirea hemoragiei pe care tânărul o prezenta la nivelul capului, în zona occipitală și la acordarea celorlalte îngrijiri care se impuneau, victima suferind multiple traumatisme.

După sosirea colegilor pompieri din cadrul subunității din Rădăuți și a echipajului Serviciului de Ambulanță Județean, Petrică și Dan au continuat, împreună cu aceștia, să-i acorde victimei îngrijirile necesare, tânărul fiind transportat ulterior, în stare stabilă, la spital, de echipajul medical.

Petrică și Dan, demonstrează, încă o dată, că misiunea pompierilor militari nu se oprește la încheierea turelor de serviciu, ci continuă oricând și oriunde e nevoie de ei.

Plt. adj. Faca Petrică și plt. maj. Frenț Dan au 39 de ani, din care ultimii 15 și i-au dedicat protejării și salvării semenilor, Petrică fiind comandant de echipaj în cadrul Secției de Pompieri Beiuș, iar Dan, subofițer operativ principal la aceeași subunitate.

Vă felicităm dragi camarazi pt. promptitudinea, implicarea și profesionalismul de care ați dat dovadă, le-au transmis reprezentanții ISU Crișana.

Alte știri