Doi tineri bihoreni fără permis, respectiv cu actul suspendat, au furat o mașină. Nu sunt la prima abatere. Vezi cu ce s-au ales

Doi tineri localnici din Tinca, bănuiți că ar fi sustras un autoturism în scop de folosință și l-ar fi condus fără permis sau având suspendat dreptul de a conduce, dar și că ar fi sustras bunuri dintr-un alt autoturism, reținuți de polițiștii bihoreni și arestați de magistrați.

Marți, 30 mai a.c., în urma administrării probatoriului, polițiștii din cadrul Secției nr.8 de Poliție Rurală Tinca au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de doi tineri de 20 și 21 de ani, ambii din localitatea Tinca, județul Bihor, bănuiți de săvârșirea, în concurs, a infracțiunilor de furt calificat, furt în scop de folosință, conducere fără permis, respectiv conducere cu permisul suspendat.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii îi bănuiesc pe cei doi tineri că, la 28 mai a.c., în intervalul orar 21.52 – 22.49, în timp ce se deplasau, pe jos, pe diferite străzi de pe raza localității Tinca, ar fi deschis portierele de la 7 autovehicule, respectiv de la 6 autoturisme și de la o autoutilitară, care fuseseră lăsate de proprietari parcate, cu ușile neasigurate, ar fi răvășit bunurile găsite în vehicule, iar din interiorul unuia dintre autoturisme ar fi sustras 50 de lei.

De asemenea, cei doi tineri sunt bănuiți de polițiști că, în jurul orei 22.49, ar fi sustras, în scop de folosință, unul dintre autoturismele găsite cu portierele neasigurate, folosind cheia autovehiculului, care fusese lăsată de proprietar în interiorul vehicului și l-ar fi condus, pe rând, atât pe raza localității Tinca, cât și pe traseul Tinca – Lupoaia și retur, deși tânărul de 21 de ani are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar cel de 20 de ani nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Cei doi au fost depistați în flagrant delict de polițiștii din Tinca, în jurul orei 00.15, pe strada Trandafir din localitatea Tinca, imediat după primirea sesizării, fapta fiind sesizată polițiștilor la ora 00.12. 

Autoturismul sustras, în valoare de aproximativ 10.000 de lei, a fost recuperat de polițiști și restituit proprietarului.

Miercuri, 31 mai a.c., polițiștii Secției nr.8 de Poliție Rurală Tinca i-au prezentat pe cei doi tineri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Salonta, cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Salonta a admis propunerea procurorului și a emis pe numele celor doi mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Polițiștii din cadrul Secției nr.8 de Poliție Rurală Tinca Poliției continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor doi tineri și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Distribuie informația
Alte știri