Doi tineri muzicieni orădeni fac performanţă la Londra

Prima şcoală românească de muzică înfiinţată la Londra de doi tineri muzicieni orădeni, Andrada Brisc şi Florin Paşcu, a fost nominalizată în primele trei cele mai bune şcoli de muzică din Londra.

„Această evaluare a experților englezi este o recunoaștere a muncii unor tineri români, Andrada și Florin, care au început la Londra totul de la zero și au ajuns aici, unde vedeţi cu toții! Recunosc că sunt extrem de fericit! Iar ceea ce fac ei de câțiva ani este să unească comunitățile de români în prag de sărbători: în Irlanda, Anglia, Scoția, Paris, Lille şi de anul viitor, în Belgia”, a precizat, pe pagina sa de Facebook, tatăl Andradei, medicul Ciprian Brisc, şeful secţiei clinice de Gastroenterologie a Spitalului Judeţean.

Potrivit site-ului https://threebestrated.co.uk/music-schools-in-london, toate școlile de muzică private au fost confruntate cu o inspecție riguroasă în 50 de puncte, care a inclus recenzii locale, istorie, ratinguri, satisfacție, încredere, preț și excelența generală.

Şcoala AB Music Academy (ABMA) organizează cursuri de pian, cântat/cor, tobe, vioară, chitară, chitară bas, ukulele, woodwind, flaut, clarinet, oboi, saxofon, fagot, teorie muzicală, chiar şi lecții de înregistrări.
„AB Music Academy oferă cursuri de grup, spectacole în direct și ateliere. Prima lecție este la jumătate de preț. Voce specializată și instruire instrumentală atât în muzica contemporană, cât și în cea clasică. Pregătirea pentru examenele ABRSM, Trinity, Guildhall și Rockschool. Pregătire mentală pentru muzicieni. Facilități de repetiție de calitate pentru studenții Academiei. Ține un atelier ukulele în fiecare miercuri sub îndrumarea lui Kosmas Mylon”, se arată pe site-ul citat.

Andrada Maria Brisc și Florin Constantin Paşcu au plecat în 2009 la Londra pentru a-şi continua studiile muzicale. Andrada, iniţiatoarea acestei şcoli, a absolvit Facultatea de muzică din cadrul Universităţii din Oradea, specializările pian şi canto clasic, după care a continuat la Academia Regală de Muzică din Londra, unde a obţinut Masters Degree in Performance, studiind cu Andrew West and Diana Ketler. Florin a aboslvit şi el canto, dar şi tobe, inclusiv la Şcoala de Arte, continuându-şi pregătirea la Drumtech, Londra.

În 2012 au pus bazele primei școli româneşti de muzică din Anglia. Cu profesori cu precădere români, precum talentatul pianist Nicolae Mihăilă, dar nu numai, ABMA a instruit în aceşti ani peste 300 de elevi din peste 23 de țări.

Revenind adeseori acasă, la Oradea, cu diverse proiecte, spectacole, concerte de colinde, Andrada şi Florin au organizat, în vara anului 2019, o tabără de ukulele și un curs de limba engleză pentru copii în colaborare cu Școala Internaționala din Oradea.

În toamna acestui an, Andrada şi Florin s-au căsătorit. Casă de piatră, succese şi fericire!
Corespondentul AGERPRES pentru Bihor, Eugenia Paşca

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri