Doi tineri sirieni opriţi de poliţiştii de frontieră din Diosig la graniţa cu Ungaria. Comunicat

În data de 06.12.2019, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Diosig – I.T.P.F. Oradea au desfăşurat o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale și a infracționalității transfrontaliere în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 20.30, la aproximativ un km faţă de linia de frontieră, au fost observate două persoane de sex masculin care nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, aceastea fiind preluate şi transportate la sediul instituției pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele sunt doi tineri sirieni, în vârstă de 23, respectiv 26 de ani, solicitanţi de azi în ţara noastră şi intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii sirieni, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri