Doliu în lumea folclorului românesc! O legendă a televiziunii s-a stins

Foto: facebook

Florentina Satmari, unul din marii oameni de televiziune ai ţării, promotoare a folclorului naţional şi sprijinitoare a multor generaţii de rapsozi, s-a stins. Vestea a fost anunțată de interpreta de muzică populară Matilda Pascal Cojocărița, unul dintre colaboratorii apropiați ai Florentinei Satmari.

„Ne-a părăsit MAMUCA. Florentina Satmari, unul dintre marii profesioniști ai Televiziunii Romane , cea care a format zeci și sute de artiști ,dandu-le aripi în lumea cantului ! Cu mare durere în suflet va spun drum lin către stele Mamuca , odihna in lumina, aplauze și flori” a transmis pe Facebook cântăreaţa de muzică populară Matilda Pascal Cojocarita.

De-a lungul vremii Florentina Satmari a lansat mulţi dintre artiştii din muzica populară de azi. Absolventă a Conservatorului de Muzică “Ciprian Porumbescu” – secţia canto clasic, Florentina Satmari a realizat la TVR emisiuni de muzică populară sub îndrumarea marelui om de televiziune Tudor Vornicu.

Numele ei este legat de organizarea Festivalurilor: “Crizantema de Aur” de la Târgovişte şi “Maria Tănase” de la Craiova, a Festivalului “Callatis”, dar şi a multor emisiunii TV. 

A realizat filme cu mari interpreţi de muzică populară: “Roata vieţii” cu Maria Dragomiroiu, “Hai neică prin Teleorman” cu Floarea Calotă, “Omule, cântecul meu” cu Ion Dolănescu, etc.Deşi îndrăgostită de televiziune, Florentina Satmari nu a renunţat definitiv la cântat, efectuând diverse turnee în Europa şi chiar în Japonia. Florentina Satmari s-a ocupat de realizarea şi imaginea Festivalului “Callatis”, iar din 2004 a realizat emisiunea “Album Naţional” la Naţional TV

Distribuie informația
Alte știri