Doliu în lumea politică din România! Mircea Dușa, fost ministru de Interne și al Apărării, a încetat din viață la 67 de ani

Foto: PSD Harghita

Mircea Dușa, fost ministru al Apărării și al Internelor, a murit, în această dimineață. Politicianul era cunoscut cu probleme de sănătate. Avea 67 de ani.

Mircea Duşa a fost ministru de Interne în primul guvern condus de Victor Ponta, în 2012. Ulterior, după 21 decembrie 2012, acesta a fost ministru al Apărării în guvernele Ponta 2, 3 şi 4. În 2015, Victor Ponta a propus ca Mircea Duşa să preia conducerea interimară a Guvernului, însă preşedintele Klaus Iohannis a refuzat. Din 1990 până în 1996 a fost viceprimar al orașului Toplița, iar din 1996 a devenit membru PDSR și primar al orașului Toplița. Din anul 2001 a fost prefect al județului Harghita, iar în anii 2004 și 2008 a fost ales deputat de Harghita din partea PSD.

„Am aflat cu mare tristețe vestea dispariției în această dimineață a colegului nostru social-democrat Mircea Dușa.

În toate demnitățile publice pe care le-a avut, fie că a fost vorba de ministru al Apărării, de Interne sau pentru Relația cu Parlamentul, prefect sau parlamentar, Mircea Dușa și-a făcut datoria cu onoare și respect pentru interesul public.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a transmis liderul PSD, Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Distribuie informația
Alte știri