Domeniul Regal Săvârşin își redeschide porțile pentru vizitatori

Foto: Facebook/CastelulRegalSavarsin

Domeniul Regal de la Săvârşin se redeschide pentru vizitatori la finalul lunii aprilie, cu un târg de primăvară şi un festival culinar, anunţă reprezentanţii Casei Regale pe paginile de socializare şi pe pagina de internet a Castelului Regal Săvârşin.

Vizitatorii sunt aşteptaţi la domeniu pe 27 şi 28 aprilie la festivalul „Suflet de România”, la care pot fi degustate bucate alese de la mici producători locali. Copiii vor avea la dispoziţie atelierele meşteşugarilor tradiţionali, iar adulţii vor avea parte de spectacole de dans popular şi de concertele susţinute de artişti folk.

În ultimii ani, Domeniul Regal Săvârşin a fost deschis în perioada mai – octombrie în zilele de vineri, sâmbăta şi duminică, între orele 9,00 şi 18,00, iar vizitarea parcului s-a făcut în prezenţa unui ghid. Grupurile organizate au putut vizita domeniul şi în restul lunilor anului, precum şi în alte zile ale săptămânii, în baza programărilor, potrivit Agerpres.

Satul Regal este format din Muzeul Automobilului, aflat în clădirea restaurată a garajului regal, Atelierul Auto al Regelui Mihai, aflat în aceeaşi clădire în care a fost în anii 1940 Spălătoria şi Călcătoria, Casa Musafirilor, Casa Ceaiului, Casa Intendentului (rămasă aceeaşi cu cea din anii 1940), Casa Tehnică şi Magazinul de Suveniruri.

Domeniul Regal Săvârşin mai are un parc cu o grădină ascunsă, un pavilion, un lac cu o insulă, un teren de tenis din 1945, o grădină de trandafiri şi bolta de glicine.

Distribuie informația
Alte știri