„Don Orione” va implementa un nou proiect transfrontalier

„Don Orione”, in colaborare cu parteneri din Ungaria au lansat proiectul “Provocari comune si cooperare pentru gestionarea patrimoniului natural transfrontalier”.

Durata de implementare este de 24 de luni, activitatile bilaterale derulandu-se in perioada 1 martie 2018 – 29 februarie 2020. Bugetul total al proiectului este de 1,1 milioane de euro.

Cu acest bani, in Bihor se vor pune bazele unui Refugiu turistic in localitatea Zece Hotare, comuna Suncuius, prevăzut cu un Observator pentru a se putea admira de la inaltime peisajul. Refugiul va fi accesibil si persoanelor cu dizabilitati motorii.
De asemenea, se vor organiza rute tematice in acest areal si se va igieniza o suprafata de teren Natura 2000 pentru a-i reda frumusetea pe care o merită. Vor fi organizate si programe educationale pentru copii si tineri, privind biodiversitatea. Asta inseamna: cursuri despre natura, dar infiinţarea unei mini gradini zoologice si botanice.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri