Donatie impotriva uitarii: 2% pentru #memoriarezistentei. Comunicat

După 2 ani de muncă susținută și sprijin financiar din partea bihorenilor inimoși, dar și a Consiliului Județean Bihor, a Institutului de Investigarea Crimelor Comunismului și Memoriei Exilului Românesc, a Agenției de Dezvoltare Locală Oradea, respectiv a arh. drd. Maria Tilvescu, Asociația ”Cei 40 de Mucenici” a reușit să inaugureze, în subsolul Corpului K, din Cetatea Oradea, spațiul memorial cu tema ”Rezistență și Represiune în Bihor”.

Pentru anul în curs Asociația ”Cei 40 de Mucenici” își propune:

– să tipărească o broșură în limba română, maghiară și engleză privind temele prezentate în cadrul expoziției;

– să organizeze o serie de lansări de cărți de memorialistică și conferințe cu foștii deținuți politici;

– să publice volumul „Biografii însângerate ale Bihorului comunist” are ca principală activitate tipărirea unui volum care să cuprindă 70 de biografii ale foştilor deţinuţi politici bihoreni care au trecut prin cumplita experienţă a carcerelor comuniste;

– respectiv volumul ”Rezistență anticomunistă între întrebări și răspunsuri”, care să cuprindă  20 de chestionare şi interviuri aplicate unor foştilor deţinuţi politic bihoreni care au trecut prin cumplita experienţă a carcerelor comuniste;

– și să continue amenajarea Centru de cercetare a represiunii comuniste bihorene.

Pentru susținerea proiectelor viitoare, vă propunem, în limita posibilităţilor dvs., să ne fiți parteneri donând 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii sau pensii.

Noutatea este că și pensionarii care anul trecut au avut pensii de peste 1.050 lei pot completa FORMULARUL 230  (descarca aici)

Totodată, persoanele fizice pot redirecţiona suma reprezentând până la 2% din impozitul anual pe alte tipuri de venituri decât salarii, completând FORMULARUL 200.

 Formularele se pot depune la Direcțiile de Finanțe până pe 25 mai a.c.

Datele Asociaţiei „Cei 40 de Mucenici”:

CIF: 31340614

COD IBAN: RO43BRDE050SV63246520500

Vă mulţumim anticipat pentru tot ajutorul oferit,

Cristina Liana Puşcaş, vicepreşedintele Asociaţiei „Cei 40 de Mucenici”

memoriarezistentei@yahoo.com

Distribuie informația
Alte știri