„Dorel Tifor a luat lumină, dăruind lumină”. Acum pleacă la cele veșnice. Drum lin spre stele, dascăl devotat!

Fostul profesor de limba și litaratura română al Colegiului Național „Emanuil Gojdu”, Dorel Tifor, a trecut la cele veșnice. Dascălul, iubit de atâtea generaţii de elevi, și-a petrecut peste jumătate de secol în acest liceu: câțiva ani în bancă, apoi la catedră, în perioada 1965-2009, dar și ca director și membru în consiliul de administrație.

De Ziua oraşului, din 2019, la propunerea primarului de atunci, Ilie Bolojan, i s-a acordat profesorului de limba și literatura română Dorel Tifor, titlul de cetățean de onoare al municipiului Oradea.

Despre personalitarea dascălului de la Gojdu, intrat definitiv în legenda bătrânului liceu, a vorbit un alt eminent profesor, Marcela Bejan.

E un laudatio care se potrivește și acum când Dorel Tifor pleacă. El insă va rămâne în mintea şi sufletul atâtor generaţii de gojdiști. Drum lin spre stele, dascăl devotat!

„Odihnă veșnică celui care ne-a îndrumat inimile și sufletul spre credință și iubirea către CARTE, Profesor Dorel Tifor. Slujba stâlpilor va avea loc marți 15.06.2021 de la orele 18:30 la Capela Hașaș, iar ceremonia înmormântării miercuri 16.06.2021 de la orele 13:00. Părinte, înțelept și dascăl  îți dorim drum lin către Ceruri și mulțumim pentru toate învățăturile primite și iubirea dată nouă tuturor. Ne vei lipsi mult!”, e mesajul familiei.

Distribuie informația
Alte știri