Dosarul lui Alexandru Kiss va fi rejudecat

Judecatorii Curţii de Apel Oradea au decis, marti, sa reintoarca la Tribunal dosarul fostului vicepreşedinte al CJ Bihor. Kiss Alexandru fusese condamnat la opt de ani de închisoare cu executare de Tribunalul Bihor, insa, magistratii Curtii au admis si apelurile declarate de inculpaţi.

Potrivit sentinţei Curţii de Apel Oradea postate pe portalul instanţelor, decizia a fost luată în scopul garantării efective a prezumţiei de nevinovăţie de care beneficiază inculpaţii şi este definitivă.
Curtea de Apel Oradea admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DNA – Serviciul Teritorial Oradea şi de inculpaţii Kiss Alexandru, Bojtor Vilmos Laszlo, Rus Beneamin, Miklossy Ferenc şi Miklossy Ferenc Laszlo împotriva sentinţei penale nr. 85 din 18 iunie 2018 pronunţate de Tribunalul Bihor. Desfiinţează sentinţa apelată şi, considerând că pentru buna desfăşurare a judecăţii nu se impune disjungerea cauzei faţă de acuzaţiile factuale formulate de procuror şi de formele de participaţie penală reţinute în rechizitoriu, precum şi în scopul garantării efective a prezumţiei de nevinovăţie de care beneficiază inculpaţii, trimite cauza spre rejudecare la aceeaşi instanţă – Tribunalul Bihor. Sentinţa este definitivă„, se arată în documentul citat.

Potrivit judecatorilor Curtii, prima instanţă nu s-a pronunţat cu privire la faptele de spălare de bani de care au fost acuzaţi trei dintre inculpaţi, deşi încă nu intervenise prescripţia. De asemenea, judecătorii au arătat că sentinţa Tribunalului este nulă ca urmare a încălcării dreptului la apărare în cazul omului de afaceri Bojtor Vilmos sau încălcarea dreptului la un proces echitabil în cazul lui Beniamin Rus.

Astfel, dosarul va ajunge din nou la Tribunal, unde se va relua de la cercetarea judecătorească, adică aproape de la zero.

Kiss Alexandru a fost trimis in judecata in urma cu 3 ani. El a fost acuzat de luare de mită, abuz în serviciu şi spălare de bani, iar oamenii de afaceri implicati in dosar, de spălare de bani respectiv complicitate la luare de mită.

sf: kronika.ro

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri