Două accidente rutiere grave, produse în Bihor. Intervenție promptă a pompierilor pentru salvarea persoanelor rănite și încarcerate

Sâmbătă, 27 august, forțele de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor au salvat două persoane, rănite și incarcerate, în urma a două accidente rutiere produse în județ.

Primul accident, produs între un autoturism și un un excavator cu linie de dragaj (draglină), între localitățile bihorene Borș și Santăul Mic, soldat cu o victimă rămasă încarcerată, a fost sesizat în dispeceratul inspectoratului în jurul orei 07.45, la fața locului fiind mobilizate de urgență, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea și trei echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Oradea, cu o autospecială de descarcerare grea, o autospecială de stingere cu modul de descarcerare și cu o ambulanță SMURD tip B2.


Ajunse la locul producerii evenimentului, echipajul de descarcerare a evacuat din autoturismul avariat un bărbat rămas captiv între fiarele contorsionate, iar echipajul medical și cel de pompieri militari paramedici au evaluat victima și i-au acordat îngrijirile necesare, transportându-l ulterior, în stare de conștiență, la spital.


  •  Cel de-al doilea eveniment rutier, în care a fost implicată o dubiță care a intrat în coliziune cu un cap de pod, produs la ieșirea din localitatea Nojorid spre Leș, a fost sesizat prin Sistemul Unic 112, în jurul orei 12.35. Pentru salvarea conducătorului auto, la fața locului s-au deplasat în cel mai scurt timp, două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului 1 Oradea, cu două autospeciale de intervenție, din care una de descarcerare grea și echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea.

Pompierii militari au descarcerat victima, predând-o echipajului SMURD, care a asistat-o medical, transportând-o ulterior, în stare de conștiență, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean.

Distribuie informația
Alte știri