Două adolescente din Aleșd au ajuns la spital, după ce o șoferiță beată le-a lovit pe trecerea de pietoni. Va suporta acum rigorile legii

Foto: arhiva

Luni, 2 ianuarie a.c., la ora 18.30, pe D.N.1, în localitatea bihoreană Aleșd, o femeie de 55 de ani, din comuna Lugașu de Jos, județul Bihor, timp ce conducea un autoturism pe direcția Oradea – Cluj, în împrejurări ce urmează a fi stabilit din cercetări, nu a respectat semnificația culorii roșii a semaforului electric aflat în funcțiune și a accidentat două tinere de 16 și 17 ani, ambele din Aleșd, care traversau regulamentar carosabilul, pe trecerea de pietonii, la culoarea verde a semaforului electric adresat circulației pietonilor.

În urma accidentului rutier, cele două minore au suferit leziuni pentru îngrijirea cărora au fost transportate la spital.

În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că femeia de 55 de ani, care conducea autoturismul, prezenta o concentrație alcoolică de 0,56mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesteia i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar în urma administrării probatoriului, polițiștii Compartimentului Rutier Aleșd au reținut-o pe femeia de 55 de ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Marți, 3 ianuarie a.c., aceasta va fi prezentată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Aleșd, în vederea dispunerii de măsuri legale.

Polițiștii Compartimentului Rutier Aleșd continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleșd, pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

Distribuie informația
Alte știri