Două creșe noi se vor construi în Oradea prin PNRR. Vezi unde

Cererile de finanțare pentru realizarea a două creșe noi în municipiul Oradea au fost acceptate de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

„În cursul lunii august, Direcția Patrimoniu Imobiliar a finalizat cererile de finanțare în urma aprobării Condițiilor de accesare a fondurilor europene aferente PNRR în cadrul apelului de proiecte pentru „Construire, echipare și operaționalizare a 110 creșe”, prin Ordinul MDLPA nr. 1254 / 24.06.2022. Noile capacități vor contribui la dezvoltarea infrastructurii educaționale pentru educația timpurie antepreșcolară din municipiul Oradea”, transmit reprezentanții DPI.

Creșă mare pe str. Ion Irimescu

Prin proiectul „Construire, echipare și operaționalizare – Creșă mare din municipiul Oradea, str. Ion Irimescu, jud. Bihor” se va realiza o clădire cu un singur nivel (parter), care va cuprinde 11 săli de grupă cu o capacitate totală de 110 copii, dormitoare, grupuri sanitare pentru copii, cabinet medical, izolator, sală de mese, birouri administrative, vestiare și grupuri sanitare pentru angajații care vor deservi creșa.

Aceasta va fi racordată la utilitățile publice, iar un aport important în consumul de energie electrică o va avea energia verde, pe acoperiș fiind prevăzute panouri fotovoltaice.
Proiectul include mobilierul specific, componente de birotică (calculatoare, imprimante), echipamente de gătit și de servire a mesei, mașini de spălat rufe și vase.

Creșă mică pe str. Aluminei

Obiectivul „Construire, echipare și operaționalizare proiect tip – Creșă mică în municipiul Oradea, str. Aluminei nr. 100A, jud. Bihor” prevede edificarea unei clădiri cu 4 săli de grupă și funcțiuni similare creșei mari, cu o capacitate totală de 40 copii. La acest proiect se prevede relocarea unei stații de conexiune operate de Electrica.

„Realizarea celor 2 creșe va avea impact semnificativ în sprijinirea revenirii în câmpul muncii a părinților, în majoritatea cazurilor, mamele fiind cele care părăsesc piața forței de muncă pentru perioade semnificative. Administrația publică locală va continua eforturile pentru extinderea rețelei de creșe, prin identificarea unor noi locații și oportunități de finanțare pentru a acoperi solicitările de înscriere depuse de părinți. Municipiul Oradea este singura unitate administrativă care are două cereri de finanțare aprobate pentru creșe prin PNRR”, precizează primarul Oradiei, Florin Birta.

Valoarea investiției pentru creșa mare este de 22.262.920 lei fără TVA la care se adaugă lucrările de racordare utilități: apă-canal, termoficare, energie electrică, rețea date-voce – 957.950 lei fără TVA. Pentru creșa mică, valoarea estimată este de 12.249.269 lei plus branșamentele care au fost estimate la 665.040 lei fără TVA.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri