Două creșe noi vor fi construite în Oradea

Primarul Florin Birta a semnat, astăzi, cu Cseke Attila, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, primele contracte de finanțare prin PNRR care vor fi implementate în Oradea. Este vorba despre cele două creșe din cartierele Nufărul și Rogerius, care inițial erau programate să fie realizate prin programul guvernamental de construire creșe.

Noile creșe vor asigura locuri pentru 40 (str. Aluminei), respectiv 110 copii (str. Ion Irimescu) și vor avea săli de joacă, dormitoare, sală pentru festivități, bucătărie și spălătorie proprii, cabinet medical, spatii administrative și spațiu de joacă amplu, în aer liber. Creșele vor fi finalizate și operaționale până la data de 31 decembrie 2025.

‘’Am semnat astăzi un contract important pentru comunitatea orădeană, prin care vom avea două creșe noi în Oradea. Îi mulțumesc, pe această cale, d-lui ministru Cseke Attila pentru buna colaborare pe care am avut-o de-a lungul timpului care s-a reflectat în multe dintre obiectivele realizate în comunitatea noastră, cât și pentru tot sprijinul acordat.”, transmite primarul Florin Birta.

În total, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Ministerul Dezvoltării finanțează construcția a 124 de creșe, prin care Guvernul creează 7.450 de noi locuri pentru copii în creșele de stat. Finanțarea construcției este acordată integral de Guvern și vizează inclusiv racordarea la utilități, iar autoritățile locale pun la dispoziție doar terenul.

Distribuie informația
Alte știri