Două echipe ale Facultății de Inginerie Managerială și Tehnologică Oradea, la un concurs de profil

În perioada 11-12 noiembrie 2022, s-a desfășurat la Universitatea „Transilvania” din Brașov concursul “STUDENT DESIGN & MANUFACTURING COMPETITION- SDMC 2022“, organizat sub egida ASOCIAȚIEI UNIVERSITARE DE INGINERIA FABRICAȚIEI.

Competiția a reunit 12 echipe din 5 centre universitare din Romania, dintre care, două echipe de la Facultatea de Inginerie Managerială și Tehnologică din cadrul Universității din Oradea.

Echipa formată din studenții specializării Tehnologia Construcțiilor de Mașini (TCM), Gabriel PRADA (4TCM)și Mihai TĂMĂȘAN (3TCM), a obținut MENȚIUNE cu lucrarea “Proiectarea asistată de calculator a ansamblului șurub – piuliță – sistem CAE/ CAD”. Proiectul realizat este o soluție software originală care integrează module de tip CAE și CAD în vederea obținerii unui sistem performat de proiectare asistată de calculator.

Echipa formată din ing. Andrei CRISTEA și ing. George NASTOR, studenți masteranzi la programul de studii Concepție, Fabricație și Management Asistate de Calculator (CFMAC), a prezentat proiectul cu titlul “Determinarea parametrilor tehnologici ai procesului de tăiere cu laser utilizând un sistem decizional bazat pe mulțimi fuzzy”. Proiectul dezvoltă o procedură bazată pe mulțimi fuzzy pentru determinarea puterii și vitezei de tăiere cu laser, în funcție de grosimea semifabricatului și de rugozitatea dorită.

Realizarea proiectelor și participarea la concursul “STUDENT DESIGN & MANUFACTURING COMPETITION – SDMC 2022“ au fost coordonate de către Departamentul de INGINERIE INDUSTRIALĂ.

Distribuie informația
Alte știri