Două echipe mobile pentru testarea gratuită COVID-19, în Bihor

Începând cu 1 noiembrie 2021, testarea gratuită COVID-19 în județul Bihor, prin intermediul serviciului de urgență 112 este mai eficientă, ca urmare a sprijinului oferit de Clubul Rotary Oradea, Serviciului de Ambulanță Județean Bihor, prin care sunt organizate două echipe mobile pentru testarea gratuită COVID-19.

La această acțiune mai participă Asociația Filantropia Oradea și Teatrul Regina Maria Oradea, care pun la dispoziția proiectului câte o mașină cu șofer, costurile de combustibil fiind susținute de Clubul Rotary Oradea.

Dacă în această perioadă serviciul de urgență 112 a fost asaltat de cereri de testare prin serviciul de ambulanță, situație ce a generat întârzieri semnificative ale ambulanțelor la domiciliile pacienților, prin intermediul serviciului mobil de testare COVID-19 al Serviciului de Ambulanță Județean Bihor, această problemă a fost atenuată, nemaifiind necesară deplasarea ambulanțelor pentru testare covid, ci doar a unuia din cele două echipaje mobile, mai accesibil pentru acest tip de intervenție, decongestionând în acest fel intervenția de urgență pentru cazuri care necesită ambulanță.

Proiectul este implementat pe o perioadă nedeterminată, fiind influențat atât de numărul de cazuri care vor solicita acest sprijin, dar și de bugetul disponibil în proiect, colectat din resurse membrilor Clubului Rotary Oradea , a sponsorilor și a donatorilor. Din acest motiv, o donație cât de mică, poate salva vieți.

Distribuie informația
Alte știri