Două echipe Salvamont-Salvaspeo Bihor sunt, simultan, în intervenție

Foto: facebook/Salvamont Bihor

Patrula Salvamont care asigură permanența în zona Defileului Crișului Repede desfășoară o intervenție salvaspeo în peștera turistică Vadu Crișului, M-ții Pădurea Craiului.
Victima se află destul de departe de intrarea în peșteră, in Sala Iadului, nume suficient de sugestiv pentru a vă face o idee despre dificultatea de a evacua o tragă cu accidentatul în ea, cu atât mai mult cu cât victima, un bărbat de 50 ani, e destul de masivă.

Din fericire, grație procedurilor de prevenție Salvamont-Salvaspeo care s-au reușit a fi impuse în arealul montan bihorean, peștera este deja echipată pentru salvări speologice fapt care va ușura substanțial evacuarea.


În paralel, cu acțiunea salvaspeo, la solicitarea expresă a ISU și SJ Salvamont-Salvaspeo Alba, patrula Salvamont Bihor care asigură permanența în zona turistică Vârtop intervine, alături de SMURD Câmpeni-Alba, în ajutorul unei turiste care a suferit o fractură de picior, în imediata apropiere a Cascadei Vârciorog, com. Arieșeni, jud. Alba. Persoana accidentată a fost imobilizată și transportată până la ambulanța SMURD Câmpeni.


Distribuie informația
Alte știri