Două explozii uriașe au zguduit orașul Beirut. Zeci de oameni au murit

Foto: Youtube/Twitter

ACTUALIZARE: Capitala libaneză Beirut a fost zguduită marți seară de două explozii masive, care au avut loc în zona portului. Au provocat un dezastru! Potrivit ministrului Sănătății, cel puțin 73 de oameni au murit și aproape 3.000 au fost răniți. Printre cei decedați se numără și un lider politic. Au fost distruse numeroase clădiri. Unda de șoc s-a simțit în Cipru, la peste 260 de km depărtare.

Autorităţile au decretat doliu naţional miercuri în Liban, după exploziile de la Beirut. Preşedintele a convocat o reuniune urgentă a Consiliului Superior al Apărării.

Conform ultimelor informații, mai mulți oameni sunt blocați sub dărâmături, iar ministrul Sănătății libanez a vorbit de un număr mare de răniți și de daune foarte mari. Explozia s-a produs într-un moment sensibil, odată cu prăbușirea economică a țării.

Tensiunile sunt, de asemenea, mari înaintea verdictului dintr-un proces privind uciderea fostului premier Rafik Hariri în 2005. Un tribunal al ONU urma să emită verdictul său în procesul cu patru suspecți în uciderea cu mașina-bombă a lui Hariri, vineri.

Distribuie informația
Alte știri