Doua firme vor investi 25 de milioane de euro in Parcurile Industriale I și III

Consiliul Local Oradea a aprobat realizarea a două investiții majore în Parcurile Industriale I și III din Oradea.  Doua companii oradene vor realiza investiții in valoare totală de 25 de milioane de euro.  Este vorba despre companiile FAIST MEKATRONIC și ADEPLAST .

FAISTCompania FAIST MEKATRONIC va realiza o nouă investiție pe două parcele de teren în Parcul Industrial I situat pe Calea Borșului în suprafață totală de 13.973 de metri pătrați, parcele aflate în vecinătatea fabricii. Investiția în valoare de 10 milioane de euro se va realiza în două etape:

  • prima etapă va fi finalizată până la sfârșitul anului 2017 și va consta într-o investiție de 5 milioane de euro și crearea a 50 de locuri de muncă,
  • a doua etapă va fi finalizată la sfârșitul anului 2019 și va consta într-o investiție de 5 milioane de euro și crearea a 100 de locuri de muncă.

În prima etapă se va dezvolta secția de matrițerie iar în etapa a doua se va dezvolta secția de asamblare și tunning. Compania FAIST MEKATRONIC are un număr de 1400 de angajați și a investit până acum 50 de milioane de euro în Parcul Industrial I din Oradea.

Valoarea totală a investițiilor în Parcul Industrial I din Oradea cu această nouă investiție este de 231 de milioane de euro.

„Această investiție în Oradea este strategică pentru Grupul Faist care consolidează astfel poziția pe piață a Faist Mekatronic prin prisma diversificării și dezvoltării de compentențe noi. Este o investiție în tehnologie cu un grad mare de specializare care se bucură de întregul suport din partea Grupului Faist”, a declarat Remus Cotuț –  directorul general al Faist Mekatronic Oradea.

ADEPLASTA doua investiție majoră aprobată de Consiliul Local Oradea este cea a companiei ADEPLAST care va investi minimum 15 milioane de euro în Parcul Industrial III din Oradea. ADEPLAST produce materiale de construcții și termoizolații și va avea un număr de minimum 60 de angajați în Parcul Industrial III.

Investiția se va finaliza în termen de doi ani de la semnarea contractului și constă în amenajarea unei hale de producție de 10.300 de metri pătrați. Suprafața totală de teren aferentă investiției ADEPLAST este de 73.241 de metri pătrați.

Valoarea totală a utilajelor și echipamentelor care vor fi achiziționate pentru fabrica din Parcul Industrial III este de 12 milioane de euro. Cu această nouă investiție, valoarea totală a investițiilor în Parcul Industrial III din Oradea este de 30 de milioane de euro.

ADEPLAST este cel mai important producător român de materiale de construcţii cu trei platforme industriale situate în Oradea, Ploieşti și Roman.

 

Distribuie informația
Alte știri