Două medalii de bronz la Campionatul Naţional indoor de tir cu arcul

Arcaşii orădeni au participat cu patru sportivi la Campionatul Naţional indoor de tir cu arcul pentru seniori şi juniori. Desfăşurată la Sala Sporturilor din Deva, competiţia a reunit peste 100 de sportivi din toată ţara.

Clubul Sportiv Redpoint Oradea a înscris la grila de start un senior (Marin Darna) un junior (Alin Mureşan) şi două junioare (Teodora Vari şi Bernadett Haragos), toţi la arc compound.

Cu o concurenţă acerbă la seniori, Marin Darna s-a clasat pe locul 26 în calificări, reuşind să intre pe grila de eliminatorii. Juniorul Alin Mureşan, clasat pe locul patru în calificări, şi-a adjudecat în finale medalia de bronz şi a urcat pe podiumul premianţilor.

Cele două fete, Bernadett Haragos şi Teodora Vari, care de fapt au 13 respectiv 17 ani dar concurează la o categorie superioară, cea de junioare +18 ani, s-au clasat pe locul 2 şi 4 în calificări. „La numai 13 ani, Bernadett a reuşit să tragă acelaşi punctaj ca prima clasată, ceea ce ne face să credem că are un viitor strălucit în acest sport”, spune tehnicianul Luca Baroni. De altfel, eleva Liceului Ady Endre din Oradea a avut o evoluţie constant bună, disputând meciul pentru medalia de bronz chiar cu colega ei de club, Teodora Vari, care a câştigat podiumul la un punct diferenţă. „Ambele sportive sunt talentate şi au acelaşi nivel valoric ca celelalte trăgătoare din ţară, trebuie doar să aibă mai multă încredere în forţele proprii”, mai spune Luca Baroni.

După concurs, echipa C.S. Redpoint a vizitat Cetatea Deva. Rezultatele sportivilor orădeni au fost posibile şi datorită Liceului Sanitar, LPS Bihorul, Rivolto Cons, Darer, Vitrerom, Turism Felix, Banca Transilvania, Inspectoratul Şcolar Bihor şi Universitatea din Oradea. De asemenea, aceste rezultate n-ar fi fost posibile fără ajutorul unui foarte bun tehnician italian, Luca Baroni, şi al instructorului Ciprian Mirişan, care sprijină acest sport în Oradea. La sfârşitul acestei săptămâni, C.S. Redpoint va merge la Iaşi, la Campionatul Naţional indoor pentru copii şi cadeţi.

Distribuie informația
Alte știri