Două medicamente antivirale inovative pentru tratamentul bolnavilor de COVID, autorizate. Administrarea acestora va fi gratuită

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că sunt emise autorizaţiile pentru nevoi speciale în cazul celor două medicamente antivirale inovative pentru tratamentul bolnavilor de COVID, Molnupiravir şi Paxlovid.

„Medicaţia antivirală trebuie utilizată cu prudenţă şi numai după un anumit algoritm de investigaţii, care se adresează pacienţilor care îl pot primi, pentru că medicaţia antivirală este o medicaţie cu un grad de toxicitate destul de important şi pacientul trebuie evaluat înainte, încât să poată să i se administreze acest tip de medicaţie”, a explicat ministrul, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria.

Unul dintre cele două antivirale ar putea fi disponibil la finele lunii, însă acest lucru depinde şi de producător. Rafila a menţionat că în baza evaluării realizate de către Comisia de boli infecţioase a Ministerului Sănătăţii, va fi pregătită medicaţie antivirală pentru circa 250.000 de pacienţi.

Ministrul a mai precizat că aceste două antivirale nu se vor găsi în farmacii, dar că pacienţii care vor avea nevoie de ele vor beneficia de gratuitate.

„Nu se găsesc în farmacii, ele vor fi gratuite. Vor fi gratuite şi furnizate ţintit acelor pacienţi pentru care beneficiul este maxim şi pentru care riscul de a le utiliza este mic, după evaluare”, a spus ministrul.

Sursa: agerpres.ro

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri