Două noi focare de pestă porcină africană în Bihor. Vezi unde

DSVSA Bihor informează că în județ au fost declarate 2 noi focare de PPA (pestă porcină africană) la porcii domestici, în localitățile Ciocaia și Șilindru.

În localitățile afectate, specialiștii din cadrul DSVSA Bihor au luat imediat, conform procedurilor specifice, măsuri privind punerea sub supraveghere sanitară veterinară a exploatațiilor afectate, impunerea de restricții de mișcare, efectuarea dezinfecţiei în exploatații, a spaţiilor de cazare ale porcilor, a aleilor, a perimetrelor, a ustensilelor şi a obiectelor potenţial contaminate.

De asemenea, prin activitățile specifice în această perioadă  au fost asanate 4 focare de PPA în localitățile Tarcea și Galoșpetreu – comuna Tarcea, Cordău – comuna Sânmartin, și Hidișelu de jos – comuna Hidișelu de sus.

Asta inseamna că în acest moment în Bihor mai sunt active 6 focare de PPA la porcii domestici, fiind afectate localitățile Ciocaia, Săcuieni și Sânicolaul de munte aparținând de orașul Săcuieni, respectiv Șilindru – comuna Șilindru .

În ceea ce privește evoluția PPA la porcii mistreți, în această perioadă nu a fost diagnosticate cazuri noi de boală, astfel încât numărul total al fondurilor de vânătoare în care evoluează PPA, este de 25.

Toate animalele afectate sau suspecte, precum și cele care au venit în contact cu acestea, trebuie sacrificate şi neutralizate, iar proprietarii vor fi despăgubiţi de către stat, numai dacă animalele sunt identificate și înregistrate în termenul prevăzut de legislaţie.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri