Două olimpiade naționale se desfășoară în Oradea

Ministerul Educației prin Inspectoratul Școlar Județean Bihor organizează două competiții naționale la Oradea în perioada 27 aprilie – 01 mai 2022: Olimpiada de religie – Alianța Evanghelică (Cultul Baptist, Cultul Creștin după Evanghelie, Cultul Penticostal, clasele V-XII)/Licee Teologice Baptiste și Penticostale, clasele IX-XII, respectiv Olimpiada de limba și literatura cehă maternă, Olimpiada de limba și literatura sârbă maternă și Olimpiada de limba și literatura slovacă maternă.

Olimpiada de religie – Alianța Evanghelică (Cultul Baptist, Cultul Creștin după Evanghelie, Cultul Penticostal, clasele V-XII)/Licee Teologice Baptiste și Penticostale, clasele IX-XII (27 aprilie – 01 mai 2022) reunește în acest an 140 elevi calificați din 15 județe: Alba, Arad, Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Caraș Severin, Cluj, Hunedoara, Ilfov, Maramureș, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș și Municipiul București și este găzduită de Liceul Teologic Penticostal ”Betel” Oradea.

La Oradea această competiție se desfășoară pentru a treia oară după edițiile din anii 2011 și 2016.

Festivitatea de deschidere va avea loc în data de 27 aprilie 2022, în sala festivă a liceului gazdă, începând cu ora 17,00, iar festivitatea de premiere în data de 30 aprilie, ora 11,00 în aceeași locație.

Olimpiada de limba și literatura cehă maternă, Olimpiada de limba și literatura sârbă maternă și Olimpiada de limba și literatura slovacă maternă (27-29 aprilie 2022) este găzduită de Liceul Teoretic ”Aurel Lazăr” Oradea.

La olimpiadă participă elevii din clasele VII-XII, din șase județe, reprezentând minoritățile cehă, sârbă și slovacă după cum urmează:

  • la Olimpiada națională de limba și literatura cehă maternă vor participa 11 elevi și 2 însoțitori, din județele Caraș-Severin și Mehedinți
  • la Olimpiada națională de limba și literatura sârbă maternă vor participa 36 elevi și 3 însoțitori, din județele Caraș-Severin și Timiș
  • la Olimpiada națională de limba și literatura slovacă maternă vor participa 36 elevi și 3 însoțitori, din județele Arad, Bihor și Sălaj.

Festivitatea de deschidere se va desfășura în data de 27.04.2022, ora 18.30, în sala festivă a Liceului Teoretic ”Aurel Lazăr” din Oradea, iar festivitatea de premiere va avea loc în data de 29.04.2022, în aceeași locație la ora 10.00.

Inspectoratul Școlar Județean Bihor s-a preocupat de asigurarea celor mai bune condiții de cazare și masă participanților la aceste competiții.

Distribuie informația
Alte știri