Două persoane au fost rănite în urma unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Hidișelu de Sus

O femeie în vârstă de 54 de ani și o octogenară au suferit arsuri în urma producerii unui incendiu provocat cel mai probabil, de coșul de fum al casei, neprotejat termic față de materialele combustibile.

Miercuri, 16 februarie a.c., în jurul orei 08.30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor a fost anunțat cu privire la producerea unui incendiu la o gospodărie din localitatea Șumugiu, comuna Hidișelu de Sus.

Pentru gestionarea evenimentului, la adresa indicată de apelant au fost mobilizate de urgență două echipaje de stingere din cadrul Gărzii de Pompieri 1 Mai, echipajul de pompieri militari paramedici al Gărzii de Pompieri Tinca, echipajul de Terapie Intensivă Mobilă al SMURD Oradea și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean.

În momentul sosirii forțelor de intervenție, flăcările se manifestau violent la o cameră și parțial, la acoperișul unei locuințe, cu pericol de propagare la alte două clădiri.

Până la sosirea echipajelor, proprietarul gospodăriei a evacuat din casa incendiată, două femei, în vârstă de 54 de ani, respectiv 86 de ani, care suferiseră arsuri la nivelul membrelor superioare și inferioare.

Pompierii militari paramedici și echipajele medicale au acordat îngrijirile necesare celor două victime, transportându-le ulterior la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Oradea.

Echipajele de stingere au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea incendiului, respectiv pentru protecția clădirilor expuse riscului de incendiere, reușind să salveze una din cele două camere ale locuinței,o anexă lipită de construcția afectată de flăcări și o altă casă din cadrul gospodăriei, situată la o distanță de circa 3. 5 metri de focare.

Flăcările au afectataproximativ 12 metri pătrați din acoperișul casei și una din camerele locuinței.

Distribuie informația
Alte știri