Două premii valoroase pentru orădeni la Festivalul Teatrelor Maghiare de la Kisvárda

25 de trupe maghiare din Bazinul Carpatic au participat la a 34-a ediție a Festivalului Teatrelor Maghiare de la Kisvárda care a avut loc între 24 iunie și 2 iulie 2022.

La cel mai mare festival al teatrelor maghiare din această regiune a Europei, Trupa Szigligeti din Oradea a participat cu tragifarsa „Sinucigașul” de Nikolai Erdmann (r. Botos Bálint).

Juriul i-a acordat teatrului orădean premiul pentru cel mai bun spectacol, „pentru reformularea relevantă a teatralității scenice”. De asemenea, actorul Trupei Szigligeti Hunyadi István a fost distins cu premiul pentru cel mai bun actor, pentru „formularea expresivă a rolului său” din partea Ministerului Resurselor Umane din Ungaria și a Teatrului-cetate din Kisvárda, pentru prestația sa în rolul lui Semion Semionovici Podsekalnikov din spectacol.

Spectacolele din competiție au fost selectate de dramaturgul și criticul de teatru Balogh Tibor, consilierul artistic al festivalului. Invitatul de onoare a festivalului de teatru din acest an a fost Teatrul de Cameră Maghiar din Zenta (Serbia).

Alte știri