Doua solutii pentru salvarea unei cladiri de patrimoniu. Anuntul sefului administratiei bihorene

Cladirea Palatului de Finante, fosta Policlinica de pe corso-ul oradean, ar putea fi salvata de la pieire. Sunt avansate doua solutii. Si asta in urma unor analize amanuntite.

Calculele facute au scos in evidenta faptul ca reabilitarea costa de doua ori cat investitia in constructia unui sediu nou pentru Consiliul Judetean dar administratia bihoreana nu are banii necesari. In plus, spune Pasztor Sandor ”in memoria colectiva actul medical este asociat cu municipalitatea, in timp ce actul de cultura cu cea judeteana”.

De aceea, prima varianta este solutia unui parteneriat. Consiliul Judetean propune cedarea imobilului fostei Policlinici in schimbul unor cladiri aflate in proprietatea Primariei. “Este vorba despre amplasamentele in care functioneaza patru filiale ale Bibliotecii Judetene si cinematografele Transilvania si Libertatea”.

In cazul in care municipalitatea nu e de acord cu compensarea propusa, administratia bihoreana va apela la licitatie internationala pentru vanzarea cladirii Palatului de Finante, fosta Policlinica de pe strada Republicii.

Distribuie informația
Alte știri