Două sportive de la CSM Oradea s-au alăturat proiectului “Campionii României în școală, liceu și universitate”

Două sportive de la CSM Oradea s-au alăturat proiectului “Campionii României în școală, liceu și universitate”. E vorba de Bianca Benea (scrimă) și Ligia Grozav (atletism). Cele două sportive s-au întâlnit cu elevii, învățătorii și profesorii de la Școala Gimnazială Ioan Slavici, respectiv Liceul Lucian Blaga.

Bianca Benea e considerată o adevărată Laura Badea a scrimei bihorene. Primul titlu de campionă națională la copii l-a câștigat în 2010, urmat de cele la juniori și cadeți din 2011, 2012, 2017 și ultimul, acum câteva zile, în 2018.

În iulie 2011, la Campionatele Mondiale de atletism desfășurate la Lille(Franța), Ligia urca pe prima treaptă a podiumului la săritura în înălțime cu un rezultat unic în istoria probei, fiind singura sportivă care și-a depășit, într-un concurs de asemenea anvergură, cel mai bun rezultat personal cu 9 cm. Chiar dacă accidentările au ținut-o departe de sectorul de sărituri mai mulți ani, timp în care campiona a devenit soție și mamă, Ligia a revenit anul trecut în activitate când a și câștigat titlul național. Acum ea se pregătește pentru apropiatele campionate naționale de sală și speră la un rezultat care să-i aducă o mult dorită calificare la Campiontele Europene din primăvară.

Distribuie informația
Alte știri