Două vieți salvate datorită intervențiilor rapide ale salvamontiștilor bihoreni

Salvamontiștii bihoreni care asigurau permanența în arealul Parcului Natural Apuseni au intervenit pentru salvarea unei femei care a suferit o leziune la genunchi în timp ce se deplasa pe o porțiune cu lanțuri a traseului Circuitul Cheilor Galbenei.

„Situația era complexa dat fiind că victima stătea parțial in apă,reușind să se refugieze pe vârful unei stânci care ieșea la suprafață ,în apropierea Cascadei Evantai. În ciuda vremii caniculare,apa avea cca 10 grade,astfel că rănita era expusă riscului de hipotermie. La nici 3 ore de la apelul inițial, victima a fost evacuată pe firul canionului Văii Galbena, până la podul din apropiere, fiind predată echipajului SMURD Ștei. Cu excepția leziunii genunchiului, starea generală de sănătate era bună”, potrivit Salvamont Salvaspeo Bihor.

O altă patrulă a SJ Salvamont-Salvaspeo Bihor, cea care asigură permanența în zona Defileului Crișului Repede a intervenit în ajutorul unei adolescente care a leșinat în fața intrării în Peștera Vadu Crișului. Tânăra, găsită intr-o stare generală de rău a beneficiat de avantajul prezenței în cadrul patrulei a unui medic SAJ, voluntar în cadrul Salvamont-Salvaspeo Bihor, fiind diagnosticată cu stare avansată de epuizare pe fondul suprasolicitării organismului. După administrarea medicației necesare, tânăra a fost transportată circa 3 km imobilizată în targa UT, fiind predată ambulanței SAJ sosite de la Aleșd.

Distribuie pentru prietenii tăi:
Alte știri